by

De loodgieter is antiek en ligt snel bij de dokter

Het is niet het oudste beroep ter wereld maar het is wel oud. De titel klinkt een beetje negatief maar zo is het zeker niet bedoeld. Antiek wil zeggen degelijk, betrouwbaar en stabiel. Een loodgieter was in het verleden de ambachtsman die er voor zorgde dat regenwater en afvalwater in de riolering terecht kwam. Al dan niet een open riool of zoals we ze tegenwoordig kennen een gesloten riool. Iemand dus waar je op moest kunnen vertrouwen want anders had je een ernstig probleem als dat niet goed ging. Misschien is het wel begonnen met het graven van een geultje vanuit een latrine naar een verder gelegen goot of beekje. Daar heeft iemand een idee gekregen dat het water uit de lucht ook te sturen moest zijn. Zo is de goot ontstaan die uiteindelijk aan de rand van onze huizen en daken is komen te hangen. Tegenwoordig in alle kleuren en maten maar als origineel van lood. De lood gieter sloot de buizen uiteindelijk door er een slab lood overheen te leggen en dat dicht te maken door lood te gieten. Zo ontstond de eerste goot. Nu zien we de goten en pijpen van PVC en andere nog meer milieuvriendelijke materialen. Voor een goedkope loodgieter Amsterdam, moet je hier zijn.

Modern betekent ook milieubewust

Hoe antiek de loodgieter ook was tegenwoordig is hij en zij van groot belang voor ons milieu. Een goede afvoer en scheiding van verschillende stromen heeft bewezen invloed op de kwaliteit van ons milieu. Wat te denken van de moderne loodgieter die CV installaties en airco’s installeert die steeds energiezuiniger worden en minder schadelijke stoffen bevatten die uiteindelijk ook in het milieu terecht komen. Voor een goedkope loodgieter Den Haag moet je hier zijn.

De antieke loodgieter is dus mede bewaker geworden van ons milieu. Innoveren is een woord dat zeker op de antieke loodgieter van toepassing is. Niet langer antiek dus maar modern en vooruitstrevend. Met een aanzienlijke invloed op onze woon- en werkomgeving want waar we ook zijn, er is altijd wel iets aanwezig wat door een loodgieter is geplaatst of onderhouden. Voor een goedkope loodgieter Utrecht moet je hier zijn.

Innovatief

Door die innovatie die door de loodgieter kan worden geïnstalleerd dragen we allemaal weer een beetje bij. Nu denkt u misschien dat die innovatie in een laboratorium plaatsvindt maar de mensen uit de praktijk leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Zij zien wat er nodig is, zij hebben hele praktische ideeën en zij zijn ook in staat dat over te brengen aan hun klanten. Hulde dus aan een ambacht dat van antiek naar innoverend is gegaan! Voor een goedkope loodgieter Rotterdam moet je hier zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *